Verslag Xenios – MYRA (0-4)

kampioenHet was goed voorbereid: geen alcohol, vroeg naar bed en geen andere bezigheden.

Het team was er klaar voor.  Vandaag zouden we – indien we zouden winnen – KAMPIOEN kunnen worden. Maar ja, dat moest dus nog wel even gebeuren.

De heren van Xenios bleken niet mee te werken om de spanning in het team los te laten, na een inspannende eerste helft was het nog altijd 0-0. Er werd na lange tijd weer even kort geklaagd, maar we herpakten ons snel. De grote hoeveelheid supporteren sprak ons moed in: ze worden wel moe, het kan gewoon, het leek wel Ajax – de Graafschap. Gelukkig was de tweede helft een stuk beter. Met goede moed, goede tips en prijzenswaardig weinig gepraat werd na enige minuten de 1-0 geplaatst.  Met veel tikken stonden Shan en Nils voor de keeper en gaf Shan de bal keurig af voor een rustige 1-0. Prima!

De 2-0 was nog een stuk fraaier. Toen Ronald vanuit het achterveld twee man op zich af zag komen dook hij op de bal, sloeg een kleine tik met zijn kromme stick en legde de bal rustige rollend op de 23 meter lijn. Vervolgens rende hij op zijn keepersklompen het hele veld over, luid roepend wie allemaal wie moest dekken, terwijl de instructie vooraf toch duidelijk was dit niet te doen. Gedreven en glimlachend dook iedereen opzij voor het gezag dat ontstaat als je net iets groter bent dan gemiddeld en luid schreeuwend en talentvol het veld over huppelt. Met een vriendelijke lach lobte hij de bal vervolgens over de volstrekt verbouwereerde keeper die de bal treurig nakeek en in de verre hoek zag belanden. Hij moest zijn meerdere erkennen.  Onaangetast door al deze prachtigheid liep Ronald rustig terug naar zijn eigen doel. Wat een kanjer!

Vervolgens scoorde Tal na enkele moeilijke momenten de veruit mooiste strafcorner van het seizoen. Iedereen was onder de indruk. Een belangrijke supporter was gelukkig even naar de bar, anders hadden wij niet ingestaan voor de gevolgen en lastige beelden die hadden kunnen ontstaan en ongetwijfeld door de Manager van Myra Vet B zouden zijn vastgelegd zonder de mogelijkheid de foto’s van de site te halen.

En dan, geheel tegen alle verhoudingen in, scoorde Xenios, onder druk van Rogier – dat wel – een eigen goal. Eigen goals is de specialiteit van Rogier maar de laatste jaren was dit niet meer voorgekomen, en zeker niet op deze glorieuze wijze. 2e klasse houdt je maar vast!

Snoeihard ging de bal in de linker bovenhoek, of wellicht onderin en wellicht niet heel hard. Maar hij zat. Heerlijk.  Komende seizoen zal hier extra op worden getraind, en mogelijk zullen ook de twee nieuwe spelers van Amstelveen die ons komen versterken een kleine bijdrage kunnen leveren aan het verder verbeteren van deze techniek. Zoals zo vaak ging het niet per se om het winnen maar vooral om de lol, het spel en de gezelligheid die na de wedstrijd zowel bij Xenios als vervolgens op Myra ontstond.

Nikon_20160612_121144

Ik zie al uit de oefenwedstrijd met Dames A van Barcelona bij Xenios over twee weken en het Alliance Toernooi. Jammer dat de rest nog zo lang duurt.

Dus Heren Ronald, Jac, Hans, Pim, Ron, Arjeh, Rutger, Michael, Andrew, Edwin, Ruurd, RJ, Shan, Tal, invallers en natuurlijk…. Theo: VAN HARTE BEDANKT voor weer een prachtig seizoen!

Rogier

Nikon_20160612_155033

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments

Comments are closed